Telefoonnummer Nuon

0800 2021

Het informatienummer kost 18 cent per minuut. Er zit een maximum van 9 euro op. Het starttarief is 0,045 cent. Uw gebruikelijke belkosten komt er nog bij. Als je belt naar het nummer die hierboven is aangegeven, kan je de opname van de telefoongesprek ontvangen via de e-mail. Dit kan zijn voor controle. Je moet het formulier invullen dat je de opname wilt ontvangen binnen 48 uur in je e-mail.

Contact met de klantenservice

De klantenservice van NUON is van het Nederlandse nutsbedrijf N.V. NUON die opgericht is in 1994. Het doel is om produceren, verhandelen en leveren van elektriciteit, warmte en aardgas. Het nutsbedrijf biedt daarnaast diensten aan die helpen bij het besparen van energie, het beveiligen en het leveren van advies als het gaat om energie.

nuon

Contact

Als je vragen, opmerkingen of klachten heb dan kun je terecht bij de klantenservice van NUON. Zij helpen jou deze onderwerpen:

 • Melden van een storing of andere problemen
 • Brieven en e-mails, bijvoorbeeld hoe je online uw post kan zien
 • Opzeggen van contract
 • Het wijzigen van de persoonlijke gegevens
 • Meterstand opgeven of verbruik bijhouden
 • Verhuizing of afmelden. Je kunt een wijziging in het adres doorgeven
 • Rekeningen en betalen. Als je de termijnbedrag wilt zien, meer informatie wilt over jaarafrekening of vragen hebt over de betaalmethoden
 • Contracten voor stroom en gas. Je wilt bijvoorbeeld informatie over een nieuw contract, advies over het contract of die nog bij u past of een spoedaanvraag van energie

Je kunt voor andere onderwerpen ook contact opnemen met de klantenservice of je kunt op de website kijken of een probleem zelf kunt oplossen door bij de veel gestelde vragen te kijken.

Klantenservice

De klantenservice van NUON kan jou op verschillende manieren helpen als je vragen, opmerkingen of problemen hebt. Je kunt als eerste naar de website www.nuon.,nl gaan en informatie makkelijk terug vinden bij de meest gestelde vragen. Je kunt op d website ook kijken naar informatie over onderwerpen zoals het doorgeven van een verhuizing of meterstand, informatie over de contract en de betalingen en de jaarrekeningen zien. Bij elke onderwerp is er een heldere uitleg stap voor stap geschreven wat jij moet gaan doen. Naast de website heb je ook een forum van NUON, Facebook en Twitter die op werkdagen van 08:00 tot 21:00 te bereiken is. Je hebt een speciale chat op de website waar expert gelijk jou vragen beantwoorden. Je hebt een vragenformulier op de website waar je per e-mail contact kunt op nemen met de klantenservice. Als je een klacht heb kun je die melden met de klachtenformulier die zij zo snel mogelijk behandelen. Je hoeft niet verplicht online contact op te nemen, maar telefonisch kun je ook contact opnemen voor vragen of problemen.

Telefoonnummer

As je als particulier bel dan kun je bellen op het telefoonnummer 0800 2021 op werkdagen van 08:00 uur  tot 18:00 uur. Energie-adviseurs beantwoord al jou vragen. Voor ondernemers moet je bellen naar het telefoonnummer 0800 2021. Zzp’ers en mkb’ers kunnen bellen op werkdagen tussen 08:00 uur en 17:00 uur.

Storing

Het kan voorkomen dat er een storing optreedt. Je vindt op de website een overzicht met de actuele gas- en stroomstoringen. Je kunt hiermee controleren of er een storing bij jou in de buurt is. Als er geen storing gemeld staan kun je  via het telefoonnummer de storing melden zodat die snel kan worden opgelost:

 • Het nummer voor nationale storingen: 0800 2021
 • Storingen aan huisbeveiliging: 0800 2021
 • Storingen in de stadswarmte: 0800 2021
 • Voor storingen aan de installatie van de cv: 0800 2021

De storingsnummer is de hele dag door bereikbaar, je kunt bellen overdag en in de nacht. Als je de storing hebt gemeld dan zal de storingsdienst de storing zo snel mogelijk oplossen zodat je daar niet zo lang mee hoeft te zitten.

Conclusie

De klantenservice van NUON beantwoord alle vragen en lossen problemen op , op verschillende manieren. Als je een probleem of klacht hebt wordt die zo snel mogelijk beantwoord. Als je te maken hebt met een storing dan kun je die dag en nacht melden. Je kunt online, via de e-mail en telefonisch contact opnemen met NUON.