Telefoonnummer Menzis

088 – 222 – 4040

Het informatienummer kost 18 cent per minuut. Er zit een maximum van 9 euro op. Het starttarief is 0,045 cent. Uw gebruikelijke belkosten komt er nog bij. Als je belt naar het nummer die hierboven is aangegeven, kan je de opname van de telefoongesprek ontvangen via de e-mail. Dit kan zijn voor controle. Je moet het formulier invullen dat je de opname wilt ontvangen binnen 48 uur in je e-mail.

Handige pagina’s

Contact en dienstverlening

Menzis is een zorgverzekeraar en heeft zes fysieke locaties in Gelderland, Overijssel en Groningen. Menzis voldoet  de zorgkosten maar ook de belangen van de klanten bij ziekte en gezondheid. Het doel is om de ziektekosten betaalbaar te houden nu en in de toekomst. Je kunt Menzis op verschillende manieren bereiken. Via het internet, social media, telefonisch, via aantal winkels en servicepunten.

menzis

Menzis Zorgverzekering

Of je nou jong, oud, gezond of ziek bent iedereen wordt geaccepteerd bij Menzis. Zij weigeren nooit op basis van gezondheid of leeftijd. Als je een aanvraag doet voor de zorgverzekering Menzis voeren zij geen medische selectie uit. Menzis wordt gezien als een ledenorganisatie zonder winstoogmerk. De inkomsten worden gebruikt om de zorgpremies laag te kunnen houden zoals zorg en ziektekosten voor iedereen betaalbaar blijven.

Je kunt zelf kiezen uit drie soorten verzekering: Menzis Basis Voordelig, Menzis Basis en Menzis Basis Vrij. Je hebt ook de keuze om zelf te kiezen of je alles online wilt regelen of dat je dat wilt doen met persoonlijke contact.

Menzis Reisverzekering

Naast de zorgverzekering heb je ook de reisverzekering. Je hebt twee soorten:

  • Je hebt een kortlopende reisverzekering voor mensen die één keer per jaar op vakantie gaan. Je mag zelf kiezen wat je wilt verzekeren. Met de basisverzekering verzeker je de standaard zaken. Je mag zelf kiezen of je de verzekering wilt uit breiden zodat de verzekering past bij jouw wensen.
  • Je hebt een doorlopende verzekering voor mensen die vaker op reis gaan of langer op reis gaan. De reisverzekering hoort bij de zorgverzekering waardoor je niet dubbel hoeft te verzekeren.

Er bestaat een samenwerkingsverband met Unigarant voor de reisverzekering. Als je met  een probleem of ongeval in het buitenland te maken hebt dan kun je 24 uur per dag service krijgen van de alarmcentrale. Je kunt ook kiezen voor een annuleringsverzekering, daar krijg je een deel van de reissom terug als je toch niet op reis gaat uiteindelijk.

Klantenservice

Je kunt de klantenservice van Menzis bereiken op verschillende manieren:

  • Je kunt telefonisch bellen op het telefoonnummer 088 222 4040
  • Je kunt een e-mail sturen via het formulier die je kunt vinden op de website. De leden van FNV kunnen mailen naar [email protected]
  • Je kunt inloggen met DigiD voor uw persoonlijke Mijn Menzis pagina
  • Je kunt langs gaan bij één van de winkels of servicepunten in Gelderland, Overijssel of Groningen. Er zijn naast de winkels ook servicepunten zoals gezondheidscentra en apotheken. Er zijn zes locaties in Enschede, Almelo, Wageningen, Arnhem, Winschoten en Groningen

Mijn Menzis

Als je klant bent van Menzis kun je inloggen op de Mijn Menzis pagina op de website www.menzis.nl. Je gebruikt daarvoor uw persoonlijke DigiD code. Je kunt via de website www.digid.nl de centrale login van de overheid aanvragen. Je hebt daarvoor uw BSN nummer nodig. Als je al eerder DigiD heeft aangemaakt voor een andere dienst dan kun je die ook gebruiken op de Mijn Menzis pagina.

Je kunt via uw persoonlijke pagina de kosten en factureren declareren. Je hebt inzicht in uw persoonlijke gegevens en je kunt de facturen zien.  Je kunt ook meerdere personen of gezinsleden koppelen aan uw account.

Social Media

Je kunt via diensten zoals Facebook, Twitter en Youtube ook bekijken en bereiken. Je kunt op Facebook en Twitter vragen stellen aan digitaal klantenpanel. Je kunt de verschillende diensten van Menzis bekijken op Youtube en je vindt hier ook praktische informatie over zorg en welzijn.

Telefoonnummer

Als je meer informatie wilt of vragen hebt over de dienstverlening van Menzis dan kun je bellen naar het telefoonnummer 088 222 4040.