Menzis Zorgverzekering Inloggen

Als je wilt weten hoe je bij mijn menzis zorgverzekering inloggen kan, hebben we een stappenplan voor je uitgeschreven. Hier leggen we volledig uit hoe het inloggen in zijn werk gaat en wat je hiervoor nodig hebt. Om in te loggen bij mijn menzis dien je te beschikken over een digid. Indien je nog géén digid hebt leggen we je hieronder uit hoe je deze eenvoudig kunt aanvragen.

Digid aanvragen

Wanneer je niet beschikt over een eigen digid, dan kun je deze kosteloos aanvragen. Voor het aanvragen van een digid ga je naar de website http://www.digid.nl

Volg de volgende stappen.

  1. Klik op ‘Aanvragen’. Als voorbeeld hebben we een foto bijgevoegd.

aanvragen digid voor Menzis Zorgverzekering Inloggen

  1. Er verschijnt nu een scherm waar je je persoonlijke gegevens in moet vullen.

In het veld burgerservicenummer vult je je burgerservicenummer in. Dit nummer vindt je terug op je paspoort, id kaart, rijbewijs en vaak ook op je zorgpas.

Vul vervolgens je geboortedatum in.

In het veld postcode, vul je de postcode in van je woonadres.

Daarna vul je je huisnummer in en eventueel je toevoeging. Wanneer je huisnummer geen toevoeging heeft kun je dit veld leeglaten.

Na het invullen van de bovengenoemde gegegevens druk je op ‘volgende’/

  1. Mobiele telefoonnummer

Je dient nu je mobiele telefoonummer in te vullen, dit nummer wordt gebruikt voor verificatie doeleinden, wanneer je wilt inloggen.

  1. Kies uw gebruikersnaam

Nu kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. Het is belangrijk dat je beide gegevens goed onthoud, noteer ze desnoods op een briefje dat je bewaard op een veilige plek, zodat je dit niet vergeet.

Er vindt ook nog een controle plaats voor uw mobiele telefoonnummer, je ontvangt een code die je dient in te voeren op de website.

Daarnaast wordt er ook nog een beveiligings-code naar uw mailadres gestuurd. Ook deze code dien je in te vullen op de website.

Hierna de aanvraag afgerond en ontvangt u binnen 5 werkdagen een brief thuis met uw activeringscode, waarmee u de verificatie kunt afronden. De digid is dan actief.

Nu wordt er gevraagd een gebruikersnaam te kiezien.

Inloggen op mijn menzis

Als u een digid heeft gaat u naar https://applicaties.menzis.nl . Vervolgens klikt u op ‘inloggen met mijn digid’

Wat je kunt doen met mijn menzis

Binnrn mijn menzis kun je al je belangrijke zaken regelen. Bekijk berichten van menzis. Inzicht in je facturen. Het bekijken van je zorgkosten en eigen risico. Wanneer u betalingsproblemen heeft is het mogelijk om via mijn menzis een betalingsregeling aan te vragen. Ook andere wijzigingen met betrekking tot uw verzekering kunt u hier eenvoudig doorgeven.

Hoe werkt mijn menzis?